Renault wil snel duidelijkheid van Kubica

Jeffrey

Lotus Renault GP hoopt snel uitsluitsel van Robert Kubica te krijgen over het feit of hij volgend jaar wel of niet kan racen. Eric Boullier, teambaas van de renstal, zegt al een plan B te hebben als de Pool niet zal rijden.

"De situatie is heel eenvoudig. We hebben de morele plicht om Robert een kans te geven om terug te keren. Ik wacht nu op een telefoontje van hem waarin hij mij vertelt hoe hij zich voelt. We hebben echter ook een plan nodig voor als zijn herstel niet zo goed gaat als gehoopt. Ik wil namelijk niet dat het team hieronder lijdt. Hij heeft ons dit jaar ook al in de problemen gebracht", aldus Boullier "Als hij niet klaar is om volgend jaar terug te keren, moet hij dat ons nu vertellen. Maar ook als hij zegt dat hij volgend jaar wel weer kan racen, moeten we een plan hebben voor als hij toch niet fit genoeg blijkt."

"Ik hoop zeer snel duidelijkheid te krijgen. Ik heb al een plan voor als hij niet terug kan komen, maar we zijn er ook klaar voor als hij wel weer kan rijden. We hebben een auto voor hem klaar staan. We kunnen zo gaan testen. Het is alleen nog wachten op Robert. Hij moet er zowel fysiek als mentaal helemaal klaar voor zijn."

De teambaas heeft al bevestigd contact te hebben gehad met Kimi Räikkönen over een rentree, maar ook Romain Grosjean is in beeld voor een terugkeer als racecoureur in de Formule 1. "We zouden hem (Grosjean, red.) graag in de auto zien als Robert niet terug kan keren. Hij geeft ons erg goede feedback gegeven op de vrijdag in Abu Dhabi en is duidelijk erg getalenteerd."