Ajax met Vermeer tegen Lyon

Stefan (sportfreak)

Kenneth Vermeer zal komende dinsdag gewoon het doel van Ajax verdedigen in het Champions League duel met Olympique Lyon. De keeper ging in de laatste twee competitiewedstrijden een paar keer in de fout maar krijgt van trainer Frank de Boer toch de voorkeur boven Jasper Cillessen.

"Kenneth mag laten zien dat die fouten een incident waren", aldus De Boer, doelend op de fouten tegen FC Utrecht en NAC Breda.  "Hij moet snel weer die doelman worden die punten voor ons pakte, want dat heeft hij zeker gedaan. Ik heb ook nog niet het gevoel dat hij de defensie nerveus maakt."

Naast de keus voor de keeper heeft de Boer vooral in de spits problemen. Centrumspitsen Kolbeinn Sigthorsson, Siem de Jong en Dmitri Bulykin zijn door blessures niet beschikbaar. Nicolas Lodeiro zal daarom waarschijnlijk in de spits starten. "Zo veel smaken hebben we niet meer", was het korte commentaar.

Ajax kan zich in Lyon plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League als het scoort en minimaal gelijk speelt. "Dus daar gaan we dan ook voor", stelde De Boer.