Management Sieneke klaagt Marianne Weber aan

Redactie

Managementbureau Rocket sleept Marianne Weber voor de rechter. Zangeres Sieneke vertrok bij het bureau terwijl haar mentor Marianne Weber nog onder contract zou staan bij Rocket. "Ze eisen honderdduizenden euro's van me", vertelde Weber in RTL Boulevard.

Weber heeft jarenlang het management van Sieneke verzorgd. Toen de 55-jarige zangeres deze werkzaamheden niet meer met haar carrière kon combineren, heeft ze het management overgedragen aan Rocket.

Nu Sieneke heeft besloten weg te gaan bij Rocket, eist het bedrijf geld van Weber omdat zij nog bij het bureau onder contract zou staan als Sienekes manager. Marianne Weber ontkent dat er een contract is. "Sieneke is weggegaan en dat is volledig haar beslissing."

De zangeres laat weten dat haar advocaat nog een poging doet om de zaak buiten de rechtszaal op te lossen. "Ik heb geprobeerd een gesprek met ze te voeren, maar dat was niet meer mogelijk. Ik heb er slapeloze nachten van."

Sieneke won vorig jaar het Nationaal Songfestival met het nummer Ik Ben Verliefd (Sha La Lie). Weber stond haar in het programma bij als coach. In het Eurovisie Songfestival kwam Sieneke niet verder dan de halve finale.