Honkbalwereld treurt om dood Halman

Redactie

De Nederlandse honkbalbond heeft maandag verslagen gereageerd op de dood van Gregory Halman.

"Het is altijd triest als zo'n talentvolle speler zo vroeg om het leven komt", laat een woordvoerder van de KNBSB weten. De Haarlemmer overleed maandagochtend in Rotterdam aan de gevolgen van een steekpartij. Zijn twee jaar jongere broer Jason, die bij hem was, is gearresteerd.

De 24-jarige Halman was een talentvolle speler die uitkwam in de Amerikaanse Major League (MLB). Hij debuteerde vorig jaar in de Amerikaanse profcompetitie bij de Seattle Mariners. De Rotterdammer was tot die tijd, net als zijn broer, speler van de Nederlandse ploeg. Als MLB-speler mocht hij niet opgeroepen worden voor het afgelopen WK, waar Nederland verrassend de wereldtitel veroverde.

Technisch directeur Robert Eenhoorn van de KNBSB noemt het overlijden van Halman 'een drama, een enorme schok voor iedereen'. Halmans club Seattle Mariners heeft nog niet officieel gereageerd. Collega-verrevelder Mike Carp twitterde al wel een reactie. "Moeilijk om zo'n tragedie te verwerken. Gedachten en gebeden zijn voor de familie Halman en de Mariners-familie. Je zal gemist worden, brother. Hou van je."

Directeur Michael Weiner van de MLB-spelersbond liet weten dat zijn organisatie 'diep bedroefd' is door Halmans 'tragische dood'. "Greg was gepassioneerd over honkbal en deelde die passie gul met anderen om de populariteit van de sport in Europa te laten groeien."

Halman had na het Amerikaanse honkbalseizoen verschillende clinics en trainingen in Europa gegeven.


Honkbalwereld treurt om dood Halman (Foto: Novum)