[CL] Ook Lyon verkeert in zwaar weer

Niels (DerMeister)

Niet alleen bij Ajax loopt de laatste tijd niet op rolletjes. Ook bij tegenstander Olympique Lyon wil het de laatste tijd niet vlotten. De ploeg verloor afgelopen weekend in eigen huis met 1-2 van Stade Rennes en staat daardoor op een teleurstellende vijfde plaats in de Ligue 1.

"Een succes is meer dan welkom. We willen laten zien dat we een plek in de volgende ronde verdienen", was trainer Rémi Garde duidelijk. Voor Ajax zou overwintering in de Champions League een meevaller zijn, voor Lyon ligt dit echter anders. De Franse ploeg speelt al jaren in het miljoenenbal en wist vrijwel elke keer minimaal de achtste finales te halen. Uitschakeling in de groepsfase, waar Lyon erg dichtbij is, zou een enorme tegenvaller voor de ploeg zijn.

Garde wil niet al te lang stilstaan bij de slechte fase die zijn ploeg op dit moment doormaakt: "Iedereen heeft er zin in om zich in deze wedstrijd van zijn beste kant te laten zien. Als we winnen, hebben we ons lot in de Champions League weer in eigen hand. We zullen tegen Ajax moeten laten zien dat wij de tweede plaats, en een plek in de volgende ronde, verdienen. "

"We zijn ons bewust van de problemen die we dit seizoen gehad hebben, maar ik ben er van overtuigd dat we de kracht vinden om het niveau dat we de eerste weken van het seizoen haalden, dinsdag terug te vinden." De trainer weet wat hij van Ajax kan verwachten: "Ajax is een elftal dat graag de bal heeft en het liefst veel op de helft van de tegenstander voetbalt. Dat hebben we in de heenwedstrijd in de ArenA ook gezien. Voor ons is het vooral belangrijk om de defensieve organisatie op orde te houden en geen doelpunt tegen te krijgen. We moeten winnen, aan een gelijkspel hebben we niets."

Vermoedelijke opstelling Olympique Lyon:
Lloris; Reveillère, Cris, B. Koné, Cissokho; Gonalons, Gourcuff, Källström; Briand, López, Bastos