Cris: "Tegen Ajax spelen om te winnen"

Jeffrey

Net als Ajax loopt het de laatste weken niet denderend bij Olympique Lyon. De Braziliaanse verdediger Cris hoopt alle schroom van zich af te gooien tegen Ajax.

Morgen speelt Lyon voor de winst tegen het gehavende Ajax. In september stonden de twee ploegen al tegenover elkaar in de Amsterdam ArenA (0-0), maar toen waren enkele sleutelspelers er namens Lyon niet bij. Ook Cris was toen nog geblesseerd. De lange verdediger wil zich koste wat kost plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League.

"We wisten bij de loting dat er in deze poule gespeeld zou worden voor twee plaatsen die recht geven op de volgende ronde, en dat er drie kandidaten waren. Morgen is het moment voor ons aangebroken", zei Cris vandaag op de persconferentie. "Tegen Ajax spelen we om te winnen. We spelen thuis en hebben het publiek achter ons staan. Daarna gaan we naar Zagreb, maar dat komt dan pas aan de orde. Morgen is de belangrijkste wedstrijd. We willen uit de komende twee wedstrijden zes punten halen, wat kwalificatie voor de volgende ronde betekent."

Afgelopen vrijdag ging Lyon op eigen veld onderuit tegen Stade Rennes (1-2). "Het is natuurlijk niet leuk om te verliezen, zeker als je thuis speelt. Maar we kijken nu vooruit. Het is belangrijk om tegen Ajax terug te slaan en we leggen de focus dan ook volledig op die wedstrijd. We concentreren ons als team op het bereiken van de achtste finale. Daarna zien we wel hoe het loopt."

In de Franse media wordt Olympique Lyon de laatste weken fel bekritiseerd. Vooral de defensie, en dan met name Cris krijgt er flink van langs. "Kritiek is normaal. Maar we spelen wel als team. Je verliest als team en niet alleen. Bij een nederlaag krijg ik veel kritiek", vervolgt Cris, die zich daar weinig van aan trekt. "Als ik daar allemaal naar had geluisterd dan was ik op mijn twintigste gestopt met voetballen. Als een team verliest is het vaak de fout van de verdediging. Maar we gaan ons terugvechten, te beginnen morgen tegen Ajax."