Hoorzittingen clenbuterolzaak Contador begonnen

Frank (franklop)

Het heeft even mogen duren, maar eindelijk is de hoorzitting rond de clenbuterolzaak van Alberto Contador begonnen. De komende vier dagen zal het internationaal sporttribunaal CAS alle betrokkenen horen. Het proces vindt achter gesloten deuren plaats, waardoor er weinig details naar buiten zullen komen.

Meervoudig Tourwinnaar Contador trekt alle registers open om zijn onschuld te bewijzen. Volgens het Spaanse El Pais zal er zelfs een leugendetector aan te pas komen. Er worden tevens 23 getuigen opgeroepen, die allemaal als expert te boek staan op het gebied van dopinggebruik. Ook zal een Spaanse agent, die probeerde het besmette vlees te traceren, aanwezig zijn.

Contador testte tijdens de Tour de France van 2010 positief op clenbuterol. De Spanjaard zei altijd onschuldig te zijn en dat de sporen in zijn bloed zijn gekomen door vervuild vlees. De Spaanse wielerbond sprak hem vervolgens wij. De UCI en het wereldantidopingbureau WADA waren het hier niet mee eens, waardoor dit nieuwe proces volgde.