Restant Excelsior - AZ op 7 december

Peterselieman

Het restant van het eredivisieduel tussen Excelsior en AZ wordt uitgespeeld op woensdag 7 december. Dat maakte de KNVB vandag bekend. De aanklager betaald voetbal heeft op basis van een rapportage van scheidsrechter Kevin Blom geconcludeerd dat er geen sprake is van schuld van het thuisspelende Excelsior voor het staken van het duel, waardoor de wedstrijd niet in zijn geheel wordt overgespeeld.

Arbiter Blom staakte het duel zondag na de eerste helft bij een 0-0 stand. Het zicht in Rotterdam was door de mist en de invallende duisternis steeds meer afgenomen.

"De situatie is vergelijkbaar met die van Feyenoord - Vitesse en Excelsior - NAC Breda van vorig seizoen", zegt Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB. "Vroeger was het zo dat de wedstrijd in zijn geheel overgespeeld werd. Om het eerlijke verloop van de competitie te waarborgen, is daarom enkele jaren geleden besloten het reglement op dit punt aan te passen. De wedstrijd tussen Excelsior en AZ wordt daarom gewoon uitgespeeld."

De gele kaart van Excelsior-speler Edwin de Graaf blijft gehandhaafd.