Legende Laver ziet Federer weer Grand Slams winnen

Peterselieman

Tennislegende Rod Laver verwacht dat Roger Federer snel weer een grandslamtitel gaat winnen. De 30-jarige Zwitser pakte al bijna twee jaar geen major meer, maar volgens Laver gaat daar snel verandering in komen.

"Hij heeft nog altijd kans om terug te komen. De Australian Open is een goede plek voor hem." De voormalig nummer een van de wereld won begin vorig jaar in Melbourne voor het laatst een Grand Slam.

Federer is inmiddels afgezakt naar de vierde plaats op de wereldranglijst. Toch constateert Laver, die zelf elf Grand Slams won, dat de Zwitser langzamerhand weer zijn topvorm nadert. "Het lijkt erop dat hij een stuk beter is gaan serveren. Roger komt ook steeds meer naar het net en heeft bovendien een dropshot die vrij effectief werkt."

Ook een andere Australische tennislegende, Roy Emerson, ziet nog mogelijkheden voor Federer. "Hij heeft het nog steeds in zich om Grand Slams te winnen. Hij is een geweldige speler en had Djokovic op de US Open gewoon moeten verslaan." Federer liet in de halve finale tegen Djokovic diverse matchpoints onbenut en zag uiteindelijk de Serviër het toernooi winnen.

Federer is met zestien grandslamtitels nog altijd recordhouder. Komende week gaat hij in Londen op jacht naar zijn zesde wereldtitel. Het eerste duel op het eindejaarstoernooi won Federer zondag in drie sets van Jo-Wilfried Tsonga.