[WTF] Nadal slaat Fish aan de haak

Niels (DerMeister)

Rafael Nadal heeft zijn eerste partij in de groepsfase van de World Tour Finals weten te winnen. Mardy Fish leek vooraf een zware dobber te hebben aan de Spanjaard. De Amerikaan ging strijdbaar met 6-3, 2-6 en 7-6 kopje onder. Eerder wist Roger Federer in dezelfde groep te winnen van Jo-Wilfried Tsonga.

In de eerste set was Fish nog zoekende in de kolkende O2-Arena in Londen. Nadal, als tweede geplaatst tijdens de World Tour Finals, wist zijn opponent te breaken en zodoende de eerste set met 6-2 binnen te slepen. In de tweede set was het spelbeeld omgedraaid. De Amerikaan voelde zich als een vis in het water in de O2-Arena en brak de service van Nadal. Deze break was genoeg om de tweede set met 6-3 te winnen. 

In de derde en beslissende set leek Fish zijn Spaanse opponent definitief aan de haak te slaan. De Amerikaan brak Nadal bij een stand van 3-2. De Spanjaard liet zich echter niet van de wijs brengen en wist Fish direct terug te breaken. Een tiebreak moest uiteindelijk beslissing brengen wie de overwinning binnen mocht hengelen. Nadal wist deze met 7-3 in zijn voordeel te beslissen en daarmee zijn eerste overwinning in deze World Tour op te vissen.