[WTCC] Uitslagen Macau

Peterselieman

Yvan Muller heeft voor de derde keer in zijn carrère de wereldtitel in het World Touring Car Championship in de wacht gesleept. De Fransman werd in de slotraces in Macau tweede en derde en bleef hiermee in de eindklassering Chevrolet-teamgenoot Rob Huff uiteindelijk drie punten voor.

Huff wist in de straten van de Chinese stad beide wedstrijden te winnen. Zijn teamgenoot Alain Menu werd al in de beginfase uit de eerste race getikt en kon de tweede wedstrijd niet meer in actie komen. De Zwitser eindigde achter Muller en Huff als derde in het eindklassement.

De eerste niet Chevrolet-coureur in de titelstrijd is Tom Coronel. De Nederlander heeft een stabiel seizoen in het WTCC gedraaid en onderstreepte dit in Macau met een vierde plaats in race 1 en een tweede stek in de tweede race. Het leverde hem uiteindelijk de vierde plaats op in het kampioenschap.

De uitslag van de eerste race is hier te vinden. De uitslag van de tweede wedstrijd kan hier worden gevonden. De eindstand in het kampioenschap kan hier worden bekeken.