Obama stuurt brief voor begrafenis Heavy D

Redactie

Barack Obama heeft vrijdag van zich laten horen bij de begrafenis van rapper Heavy D. De president van de Verenigde Staten stuurde een brief, die tijdens de ceremonie werd voorgelezen.

"Wij willen ons oprechte medeleven betonen in deze moeilijke tijd", richtte Obama zich tot Heavy D's 11-jarige dochter Xea Myers. "Hij zal worden herinnerd om zijn aanstekelijke optimisme en zijn vele bijdragen aan de Amerikaanse muziek. Jij en je familie zijn in onze gedachten."

Ook P. Diddy leverde een bijdrage aan de dienst, die live werd uitgezonden op internet. Volgens Diddy was de rapper er voor hem in moeilijke tijden en was hij 'de eerste die in me geloofde'. Naast Diddy woonden beroemdheden als Usher, Queen Latifah en John Legend de dienst bij.

Heavy D, die werd geboren als Dwight Arrington Myers, stierf vorige week op 44-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles nadat hij in de buurt van zijn huis in elkaar was gezakt. Volgens zijn familie is hij overleden aan complicaties na een longontsteking.