'Brief directie Telegraaf reden conflict Cruijff'

Peterselieman

Een brief van de directie van De Telegraaf gericht aan de voltallige Raad van Commissarissen van Ajax is de reden van het conflict tussen Johan Cruijff en de andere vier leden van de RvC. Dat vertelde Keje Molenaar vrijdagavond tijdens het televisieprogramma Voetbal International. Molenaar had als leider van de voorzieningscommissie de opdracht om de moeizame relatie tussen Cruijff en de vier andere commissarissen te verbeteren.

Volgens Molenaar heeft de raad van commissarissen er bij De Telegraaf op aangedrongen het redactionele beleid te wijzigen. Zo wilden zij onder meer af van de wekelijkse column van Cruijff in het dagblad. In de brief, die de legendarische nummer veertien dus niet onder ogen kreeg, liet De Telegraaf weten daar niet mee in te stemmen.

Ondanks herhaaldelijke oproepen kreeg Cruijff de brief niet in zijn bezit. "Die brief vormde het grote struikelpunt", zei Molenaar. "Johan wilde terecht de brief inzien. Steven ten Have beloofde hem te overhandigen, maar heeft dat uiteindelijk niet gedaan."

Molenaar zei de gang van zaken bij Ajax te betreuren. "Het dieptepunt uit de clubhistorie is bereikt", zei de oud-speler van Ajax.