Schlecks slaan Giro 2012 over

Peterselieman

De Luxemburgse wielrenners Fränk en Andy Schleck zullen in 2012 niet deel gaan nemen aan de Giro d'Italia. De broers maakten aan Velochrome bekend dat ondanks dat het parkoers van de Giro hun beter ligt dan dat van de Tour de France dat ze toch alle kaarten op laatstgenoemde koers gaan zetten.

"Andy en ik zullen niet in de Giro rijden. We houden van de Tour. Daar draait het uiteindelijk allemaal om. We dromen er nog steeds van daar eens te winnen," zei Fränk Schleck die in de afgelopen Tour als derde eindigde achter winnaar Cadel Evans en zijn jongere broer Andy Schleck.

De route van de komende Tour is met veel tijdritkilometers niet in het voordeel van de klimmers. "De route is zoals hij is. We zullen onze tactiek moeten aanpassen. Maar als we in vorm zijn, kunnen we winnen," zei de oudste van de Schlecks die weet dat er aan het rijden tegen de klok gewerkt moet worden. "Andy is daar al mee begonnen. We gaan onder meer in een windtunnel testen. We zullen nooit specialisten als Cancellara worden, maar om de Tour te kunnen winnen is het van essentieel belang om daar vooruitgang te boeken."