Vrees voor rattenoverlast door actie met eendenvoer

Redactie

Het Rotterdamse reinigingsbedrijf Roteb is niet blij met een actie waarbij gratis eendenvoer wordt weggegeven. Het bedrijf is bang dat de overlast van ratten in de stad daardoor nog erger wordt, zegt een woordvoerder vrijdag.

Studenten van de Hogeschool Rotterdam hebben met een bakkerij afgesproken dat klanten een zakje eendenvoer krijgen als ze een brood kopen. De bakker stelt in zijn tientallen filialen dan geen oud brood meer beschikbaar als eendenvoer. De studenten willen met de actie benadrukken dat brood niet voedzaam is voor eenden. Bovendien trekt het brood volgens de studenten ratten aan.

Roteb stelt echter dat ratten net zo goed op het eendenvoer afkomen. "We zijn blij dat mensen meedenken, maar wij vinden dat eenden nu niet gevoerd moeten worden", legt de zegsvrouw uit. "Ze kunnen nog prima zelf aan voedsel komen. Dus het voedsel blijft liggen voor de ratten."

Het reinigingsbedrijf adviseert mensen die een zakje eendenvoer krijgen het te bewaren tot eenden het wel nodig hebben om te worden bijgevoerd, als het hard vriest.