Pink Ribbon biedt excuses aan na Nieuwsuur-item

Redactie

Pink Ribbon heeft excuses aangeboden aan borstkankerpatiënten, belanghebbenden en anderen die zich belangeloos inzetten voor de stichting. De organisatie vindt het 'verschrikkelijk' dat bij hen onrust is ontstaan over de doelen en donaties van Pink Ribbon na een item van Nieuwsuur hierover.

"Wij zijn enorm geschrokken van de uitzending van Nieuwsuur", stelt Pink Ribbon in een verklaring. "De vele reacties die we hierop hebben gekregen, maken duidelijk dat wij hierin niet alleen staan." Volgens de organisatie is er niet op tijd gereageerd op de stroom aan vragen en reacties. "Dit spijt ons enorm."

Nieuwsuur meldde woensdag dat de organisatie maar een fractie van het geld dat het ophaalt, besteedt aan onderzoek naar borstkanker. In de afgelopen vijf jaar werd daar 1,8 procent aan uitgegeven, terwijl Pink Ribbon zichzelf ten doel heeft gesteld daar zeker vijftien procent aan te besteden.

"We realiseren ons dat we onvoldoende duidelijk zijn geweest over de doelstellingen van Stichting Pink Ribbon en de bestedingen van donaties. Dit moeten en zullen we voortaan duidelijker communiceren", legt de organisatie uit. "We verzekeren jullie dat we elke euro kunnen verantwoorden."

Pink Ribbon stelde donderdag nog dat er sprake is van vooringenomenheid bij het samenstellen van het onderwerp. Ook zouden de getallen niet juist zijn.


Pink Ribbon biedt excuses aan na Nieuwsuur-item (Foto: Novum)