Black-bedenker kondigt nieuwe shooter aan

Rimano

Stuart Black, de bedenker van first-person shooter Black, komt met een nieuwe game genaamd Enemy Front. Het spel komt volgend jaar uit voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3 en betreft een shooter die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In Enemy Front, ontwikkeld door City Interactive en met de CryEngine 3, neem je een soldaat over die achter de linies van de Nazi's gedropt wordt. Het verhaal omspant meerdere jaren en stuurt hen vanuit Frankrijk naar een geheime wapenopslagruimte in Berlijn. Ook het ontcijferen van de Enigma-codetaal speelt een rol in de game. Het doel in Enemy Front is om te voorkomen dat het Nazi-regime een angstaanjagend wapen weet te ontwikkelen.

De game kent als missies verschillende opdrachten, zoals korte aanvallen, spionageactiviteiten en het saboteren van plannen van de Nazi's. De omgevingen in het spel zouden volledig vernietigbaar zijn. Enemy Front wordt door City Interactive omschreven als een rauwe first-person shooter die spelers mee terugneemt naar de chaos en het bloedvergieten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Enemy Front
Black-bedenker kondigt nieuwe shooter aan