Politie heropent zaak rond dood Natalie Wood

Redactie

De politie van Los Angeles heeft de zaak heropend rond de dood van Natalie Wood dertig jaar geleden. De actrice verdronk in 1981 op 43-jarige leeftijd in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië. Wat er precies gebeurde de avond dat ze overleed, is altijd een groot mysterie gebleven.

De politie van Los Angeles heeft nieuwe informatie over de zaak binnengekregen. Volgens de Amerikaanse krant The Los Angeles Times heropent de politie de zaak door uitspraken van Dennis Davern, kapitein van het jacht waarop Wood voor het laatst is gezien. Hij schreef vorig jaar in een boek dat de actrice en haar man voor haar dood een heftige ruzie hadden. In een interview met CNN eerder dit jaar heeft hij gezegd dat de politie de zaak destijds onnauwkeurig heeft uitgevoerd.

Haar laatste avond bracht Wood door met haar man Robert Wagner en Christopher Walken op haar jacht. De actrice zou een verhitte discussie tussen acteur Wagner en Walken hebben verlaten en naar bed zijn gegaan. Ze had gezien dat de sloep van het jacht los was geraakt en een poging hebben gedaan de reddingsboot terug te halen. Wood zou zijn uitgegleden en daarbij haar hoofd dodelijk hebben verwond. De politie oordeelde destijds dat haar dood een ongeluk was.

Over de mysterieuze omstandigheden van haar dood, de actrice was bang voor water en kon niet zwemmen, werd destijds volop gespeculeerd. Haar man en zus hebben altijd volgehouden dat haar dood geen moord was. Wood werd in haar leven drie keer genomineerd voor een Oscar. Ze is bekend van films als Rebel Without a Cause, West Side Story en Splendor in the Grass.


Politie heropent zaak rond dood Natalie Wood (Foto: Novum)