Kramer hoopt in Rusland op verbetering

Niels (DerMeister)

Sven Kramer zal komend weekend in de Russische plaats Chelyabinsk in actie komen tijdens de eerste wereldbekerwedstrijden van dit seizoen. Concrete doelstellingen heeft onze landgenoot niet, maar hij hoopt wel dat zijn vorm is verbeterd ten opzichte van de NK afstanden.

Kramer verwacht niet dat hij bij zijn internationale rentree, na achttien maanden blessureleed, meteen voor de prijzen zal schaatsen: "We kijken wel hoe het gaat. Ik hoop beter te zijn dan bij de NK." Bij het NK werd hij zowel op de 5.000 als 10.000 meter derde.

De 25-jarige Kramer was donderdag nog geen enkele buitenlandse concurrent tegenkomen. De TVM-ploeg zit niet in het hotel waar de overige deelnemers verblijven en Kramer koos ervoor om in de middag te trainen, terwijl schaatsers als Ivan Skobrev en Havard Bökko in de ochtend het ijs op gingen.

"Extra druk voel ik niet. Na de NK was ik er 'doorheen'. Het klinkt uit mijn mond misschien gek, maar ik was blij dat ik geplaatst was voor de wereldbekerwedstrijden. Ik schaats hier natuurlijk absoluut niet tegen nobody's, maar er is een andere spanning", aldus Kramer.