Dekker leeft op tijdens Grand Slam of Darts

Niels (DerMeister)

Jan Dekker heeft zijn tweede groepsduel tijdens de Grand Slam of Darts weten te winnen. PDC-jeugdwereldkampioen Arron Monk werd met duidelijke cijfers aan de kant gezet; 5-1. Vincent van der Voort heeft na twee groepswedstrijden geen uitzicht meer op de volgende ronde. Nadat hij zondag verloor van Co Stompé, ging hij vanavond met 5-2 ten onder tegen Martin Phillips.

Dekker, die in de eerste ronde nog kansloos met 5-2 onderuit ging tegen John Part, speelde tegen Monk een sterke partij. De halve finalist van de afgelopen Lakeside liep in no-time uit naar een voorsprong van 3-0. In de vierde leg wist Monk via zijn eerste 180'er van de partij nog tot 3-1 te komen, maar vervolgens was Dekker opnieuw ongenaakbaar. Door de overwinning houdt Dekker zicht op de tweede ronde. Daarvoor zal hij wel moeten afrekenen met Mark Webster.

Van der Voort kwam in de partij tegen Phillips, die net als Fast Vinnie een razendsnelle speelstijl heeft, wat traag op gang. Daardoor kon Phillips de openingsled eenvoudig pakken. Van der Voort kwam een leg later terug op 1-1, nadat zijn opponent een breakkans onbenut liet. Twee legs later wist de captain van Wales wel te breaken en kwam zodoende op 1-3. Ook de vijfde leg ging naar Phillips. Van der Voort wist vervolgens zijn eigen leg wel te behouden, maar moest toezien hoe Phillips zijn eigen zevende leg wist te pakken; 2-5.