Gebied grote brand Laren hele nacht bewaakt

Harry

Het gebied rond de houtzagerij en bibliotheek in Laren waar zondagnacht een grote brand heeft gewoed, wordt in ieder geval tot en met dinsdagochtend bewaakt. Dat meldt de Noord-Hollandse gemeente Laren op de website.

Het vuur ontstond zondag rond 23.30 uur. Rond 03.30 uur was de brand onder controle. Daarna is nog enkele uren nageblust. De brandweer voert er nog wel controles uit voor het geval er nog iets nasmeult, aldus de gemeente.

De houtzagerij is voor een groot deel afgebrand, de naastgelegen bibliotheek ging volledig in rook op. Omdat de brand zou kunnen overslaan naar omliggende huizen werden zestien mensen geëvacueerd. Zij mochten aan het begin van de middag weer terug naar huis.

Niemand raakte gewond. Wel was een persoon zo geschrokken dat die pijn op de borst kreeg. Ook is een aantal mensen met ademhalingsklachten naar de huisarts gegaan.

De politie meldde maandag een 15-jarige jongen te hebben aangehouden die mogelijk betrokken was bij de brand. Hij werd opgepakt, omdat hij zich verdacht gedroeg. Onderzoek moet nog uitwijzen of sprake is van brandstichting. De zagerij en bibliotheek zijn daarvoor in ieder geval nog tot en met dinsdagochtend afgezet.