Duitse bondscoach niet bang voor Oranje

Peterselieman

Joachim Löw leeft vol vertrouwen toe naar de oefeninterland van dinsdag tegen het Nederlands elftal. "Wij hebben geen angst voor Oranje", zegt de Duitse bondscoach, voor wie het zijn 75e wedstrijd wordt op de bank bij de nationale ploeg. "Ik verwacht een open en interessante wedstrijd. Een mooie afsluiting van het jaar."

Volgens Löw schuilt de kracht van Oranje vooral in het systeem. "Maar dat kan ook een nadeel zijn, omdat iedereen weet hoe ze spelen", waarschuwt hij zijn collega Bert van Marwijk. Zelf experimenteerde Löw vrijdag tegen Oekraïne door met drie verdedigers aan te treden. De wedstrijd in Kiev eindigde in 3-3.

De bondscoach van die Mannschaft ziet een duidelijke parallel tussen Nederland en Duitsland, de nummers twee en drie van de FIFA-ranglijst. "We durven spelers op jonge leeftijd te laten debuteren. Het wordt dinsdag sowieso een prestigestrijd, al sluit ik niet uit dat ik weer wat dingen ga uitproberen."

Of Löw in Hamburg een beroep kan doen op Miroslav Klose, is nog niet helemaal zeker. De spits heeft last van zijn knie en sloeg zondag een van de twee trainingen over. Na de oefensessie van maandag hakt Löw de knoop door. Mesut Özil zal tegen Oranje waarschijnlijk alleen de eerste helft spelen.