[Upd] Nederlandse volleybalsters niet naar Olympische Spelen

Niels (DerMeister)

De Nederlandse volleybalsters kunnen de Olympische Spelen van 2012 in Londen uit hun hoofd zetten. In de finale van het pre-Olympisch Kwalificatietoernooi verloren de dames in Kroatië verrassend van het gastland met 3-2 (15-25, 25-19, 25-19, 15,25, 15-13). Daardoor zullen de Kroatische dames in mei meedoen aan het OKT.

Oranje, achttiende op de wereldranglijst, wist de nummer 29 van de wereld in de eerste set goed in bedwang te houden. De Nederlandse dames wonnen deze verdiend met 15-25, maar halverwege de tweede set kantelde de wedstrijd. Oranje haalde zelden het niveau van de vorige duels uit het pre-OKT toernooi, die allen simpel met 3-0 werden gewonnen.

De Kroatische dames kwamen in de tweede set bij een stand van 12-11 voor het eerst op voorsprong. De tweede en derde set gingen verdiend naar Kroatië, maar in de vierde set wist Oranje zich weer enigszins te herpakken. Een kleine achterstand werd hierin weggewerkt en de Nederlandse ploeg sleepte er uiteindelijk een vijfde set uit. Daarin leek Nederland op weg naar de zege, maar een voorsprong van drie punten werd alsnog weggegeven. De Kroatische ploeg benutte hun eerste matchpoint, waardoor de Olympische droom van de Oranje dames uiteenspatte.

Update 23:36 uur

De Nederlandse volleybalvrouwen houden toch uitzicht op de Olympische Spelen van Londen. De ploeg was de beste nummer twee in de drie pré-OKT's en zag dat Italië zich waarschijnlijk via de World Cup in Japan zal gaan plaatsen voor de Spelen, waardoor via de achterdeur toch nog toegang tot het olympisch kwalificatie toernooi is. Daaraan doen naast Oranje nog zeven sterkte teams een gooi naar deelname in Londen.