Turkse premier bezoekt rampgebied aardbeving

Harry

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft zaterdag de slachtoffers van de aardbevingen in het oosten van zijn land bezocht. De aardbeving van 23 oktober werd woensdag gevolgd door een nieuwe schok. Daarbij kwamen in de zwaargetroffen stad Van nog eens zeker 36 mensen om. Twee hotels in de stad bezweken door het natuurgeweld. Onder de 36 slachtoffers waren onder meer twee Turkse journalisten en een Japanse hulpverlener, die na de ramp van 23 oktober naar het gebied waren gereisd. Volgens de Turkse rampenbestrijdingsdienst zijn dertig mensen heelhuids vanonder het puin van de hotels gered.

De aardbevingen hebben duizenden mensen dakloos gemaakt. Talloze anderen durven niet naar hun huizen terug uit angst dat de aarde zich opnieuw zal roeren. Op de beving van 23 oktober, die 604 levens eiste, zijn zo'n 1400 naschokken gevolgd.

Turkije heeft de internationale gemeenschap laten weten graag tenten en prefabwoningen te accepteren. De Turkse regering heeft al duizenden tenten laten opslaan en overweegt ontheemden voor de duur van de winter in hotels onder te brengen.


Turkse premier bezoekt rampgebied aardbeving (Foto: Novum)