Stekelenburg: "Wel de nul gehouden"

Frank (franklop)

Ondanks dat het Nederlands elftal geen indruk kon maken tegen Zwitserland was doelman Maarten Stekelenburg wel tevreden over zijn eigen prestatie. De 0-0 tegen Zwitserland was voor Stekelenburg ook een teleurstelling.

"We hadden er inderdaad wel iets meer van verwacht, maar toch hebben we de nul gehouden. Mijn taak is om ballen tegen te houden en dat is gelukt", liet de doelman weten aan Goal.com. "Maar het was inderdaad een wat mindere wedstrijd van onze kant."

Stekelenburg's laatste nederlaag met Oranje was de WK-finale tegen Spanje. Een maand geleden tegen Zweden (3-2 verlies) ontbrak de sluitpost wegens een blessure. De doelman heeft niet het idee dat de ploeg sindsdien het gevoel van onoverwinnelijkheid kwijt is. "Nee, ik denk dat we die wedstrijd in Zweden ook heel goed gespeeld hebben, alleen waren we toen bij fases wat minder attent."

Het feit dat aankomende dinsdag de wedstrijd tegen Duitsland op het programma staat speelde volgens de keeper van AS Roma niet mee. "Volgens mij zagen we aardig wat harde duels en trokken we niet onze poot terug. Wat dat betreft denk ik niet dat we inhielden."

Stekelenburg verwacht tegen Die Mannschaft een mooi duel. "Ja dat wordt een mooie wedstrijd. We gaan natuurlijk wel voor de winst, maar ik heb de Duitsers te weinig aan het werk gezien om te oordelen over onze kansen. We worden beiden in ieder geval gezien als favorieten op het EK."