Van Marwijk: "Fluitconcert had niet gehoeven"

Frank (franklop)

Bondscoach Bert van Marwijk is ontevreden over de 0-0 tegen Zwitserland. Het fluitconcert dat zijn team na het eindsignaal over zich heen kreeg had van hem echter niet gehoeven.

"Ik snap dat allemaal wel, maar ik vind het toch niet terecht", zei Van Marwijk in gesprek met Veronica. "Deze jongens hebben hartstikke hun best gedaan en presteren al drieënhalf jaar zo verschrikkelijk goed. Dit was niet hun beste wedstrijd en ik werd er ook niet vrolijk van, maar een fluitconcert verdienen ze niet."

De keuzeheer vond het een matige wedstrijd, maar vindt het geen wonder dat die er ook een keer tussen zit. Bovendien weigert hij Zwitserland kleiner te maken dan dat het is. "Vergeet niet dat Zwitserland een lastige tegenstander is. Deze ploeg stond niet voor niets met 0-2 voor op Wembley en speelde uiteindelijk gelijk met 2-2. Ze durfden ons vast te zetten. Desondanks hebben we wel grote kans gehad. Al met al was het wel een leerzaam duel. Wij kunnen nu eenmaal niet altijd goed spelen."

Oranje trad in de ArenA aan met Edson Braafheid en Khalid Boulahrouz op de backposities en Ryan Babel sinds tijden als een van de vier aanvallers. Van Marwijk stelt dat de fysieke ongemakken bij spelers die ontbraken de matige wedstrijd deels in de hand hebben gewerkt. "We weten dat we in de breedte redelijk kwetsbaar zijn. Toch hebben we altijd ons niveau weten vast te houden. Vanavond was dat niet het geval", besloot de bondscoach.