FOK! Filmtip van de dag: House of Sand and Fog

Borizzz

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... House of Sand and Fog.

Een Iraanse kolonel is met zijn gezin naar Amerika gevlucht om daar een nieuw leven op te bouwen. Voor de buitenwereld doet hij zich voor als een welgesteld persoon maar in werkelijkheid kan hij maar met moeite rondkomen. Als hij voor weinig geld een prachtig huis kan kopen dan lijkt dit een grote kans. Het loopt alleen wat minder voorspoedig dan hij had gehoopt: de vorige eigenaresse van het huis blijkt namelijk onterecht te zijn onteigend door de overheid vanwege een vermeende belastingschuld. Zij heeft een drank- en drugverleden en haar leven juist weer op de rails. Het verlies van haar huis betekent dan ook het einde van haar hoop op een stabiel leven. Ze is dan ook vastbesloten om de strijd aan te gaan en haar huis koste wat het kost te behouden.

House of Sand and Fog is een mooi verfilmd drama met prachtige muziek en goed getimede stiltes en met sterke rollen van Ben Kingsley, Jennifer Connelly en Shoreh Aghdashloo. Deze film is niet te missen voor de ware filmliefhebber!

Bekijk hieronder de trailer van House of Sand and Fog.

House of Sand and Fog is vanavond om 23:40 te zien op Nederland 2.