Figurant klaagt producent aan voor stigmatisering

Borizzz

Een filmfigurant klaagt filmmaatschappij Lionsgate aan wegens stigmatisatie. Bilal Ahmeds foto wordt in de film The Next Three days afgebeeld naast terroristen als Bin Laden. Nu zegt hij niet meer aan werk te komen omdat potentiële opdrachtgevers hem als misdadiger zouden zien.

Op de Amerikaanse filmsite The Wrap is de hele aanklacht te zien. "De klager is nu, en was tijdens de filmopnames, geen gezochte misdadiger, maar woont en werkt momenteel in Oregon", valt te lezen. De foto van Ahmed is niet alleen in de film te zien, maar ook in de trailer. Zijn beeltenis komt in het anderhalve minuut durende filmpje maar liefst viermaal voorbij.

Het allergrootste probleem is, zo schrijven de advocaten van de man, dat hun cliënt nu zelfs zijn haardracht heeft moeten aanpassen. "De klager voelt zich niet meer op zijn gemak met zijn haar en baard zoals afgebeeld in de film."

Ahmed klaagt Lionsgate nu aan voor 250 duizend dollar smartengeld, plus 51 duizend dollar, oftewel 0,1 procent van de opbrengst. Daarnaast wil hij ook de kosten van de rechtszaak op de filmmaatschappij verhalen.


Figurant klaagt producent aan voor stigmatisering (Foto: Novum)