[Copa del Rey] Barcelona boekt magere zege

Niels (DerMeister)

Vanavond mocht FC Barcelona in het kader van de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi, in actie komen tegen L'Hospitalet. Dankzij een treffer van Andrés Iniesta won de Spaanse grootmacht met 0-1 van de ploeg die uitkomt op het derde niveau van Spanje.

David Villa zorgde namens Barcelona, waar onder meer Victor Valdés en Lionel Messi rust kregen, voor het eerste gevaar, maar doelman Morágon wist zijn doel leeg te houden. Ook op een schot van Seydou Keita had de keeper een spectaculair antwoord. De doelman had vervolgens ook reddingen in huis op schoten van debutant Cristian Tello en opnieuw Keita.

Kort voor rust had Morágon echter geen antwoord op een afstandsschot van Iniesta. Daarmee zette hij Barcelona op 0-1 in het Estadi La Feixa Llarga. Na rust bracht L'Hospitalet twee verse krachten, maar Barcelona bleef ook na de pauze de bovenliggende partij.

Zo waren er kansen voor Cesc Fàbregas en David Villa, maar het vizier stond bij beide Spanjaarden niet op scherp. In de slotfase van de wedstrijd kreeg ook L'Hospitalet nog een grote kans. Adai rondde een messcherpe counter bijna af, maar het snoeiharde schot werd gepareerd door doelman José Manuel Pinto.

Ook Villa kreeg in de slotminuten nog een enorme kans om de score te verdubbelen, maar hij vond opnieuw de goedkeepende Morágon op zijn weg. Mocht Barcelona de return in eigen huis ook goed afronden, dan plaatsen ze zich voor de laatste zestien van het bekertoernooi.