Emanuelson wil aandacht bondscoach trekken

Niels (DerMeister)

Urby Emanuelson wil met goede optredens bij AC Milan weer in beeld komen bij Oranje. "Alles is aanwezig om me in het team te spelen of in ieder geval de aandacht te trekken van de bondscoach", zegt de middenvelder Milan dinsdag tegen Novum Nieuws. Emanuelson is bezig aan zijn eerste volledige seizoen in Italië.

De laatste keer dat de linkerflankspeler bij Oranje zat was in maart van dit jaar. Toen was hij invaller in het EK-kwalificatieduel tegen Hongarije (5-3) in Amsterdam. Sindsdien hoorde hij niks meer uit Zeist. "Ik kan er niet zo heel veel doen aan doen. Je moet het gewoon laten zien. Dat is iets waar ik nu mee bezig ben."

Bij Milan, waarmee hij vorig seizoen de landstitel pakte, voelt de 25-jarige Amsterdammer zich prima op zijn plaats. "Ik had voor de derde keer dit seizoen een basisplaats. Je merkt wel dat mijn kansen beginnen te komen. Het voelt goed om onderdeel te zijn van een team dat groeiende is en in staat is om prijzen te winnen."

Emanuelson beseft dat het geen makkelijke taak is om een basisplaats te veroveren bij zijn club. "Als je kijkt naar de spelers die op mijn positie spelen: Boateng, Aquilani en natuurlijk Seedorf. Dat zijn geen spelers die je zomaar uit de basis speelt. Wat ik nodig zou hebben om in aanmerking te komen voor een basisplaats is beslissend zijn. Door middel van een assist of een goal zou dat kunnen. Daarmee geef ik een teken af."