Eis van zes wedstrijden tegen G. Fernandez

Niels (DerMeister)

Feyenoord kan mogelijk lange tijd geen beroep doen op aanvaller Guyon Fernandez. Vanwege het slaan naar N.E.C.-verdediger Rens van Eijden kreeg de spits een schikkingsvoorstel van maar liefst zes duels van de aanklager betaald voetbal.

Zaterdagavond liet Fernandez zich gaan in het duel tegen de ploeg uit Nijmegen, die met 0-1 werd verloren. Tot tweemaal toe gaf hij Van Eijden een klap. De klappen van Fernandez waren op televisiebeelden na afloop zeer goed te zien.

De hoge eis voor Fernandez heeft mede met het verleden van de spits te maken. In september 2010 kreeg de aanvaller, destijds nog speler van Excelsior, een schorsing van vier wedstrijden voor het natrappen van toenmalig AZ-verdediger Héctor Moreno. Deze straf werd later omgezet in een schorsing voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Dat laatste duel voorwaardelijk is nu aangepast in onvoorwaardelijk en komt bij zijn nieuwe straf. Feyenoord en Fernandez hebben tot woensdag 11:00 uur de tijd om in beroep te gaan. Mochten ploeg en speler niet akkoord gaan, dan zal de zaak voorgelegd worden aan de tuchtcommissie.