Bosingwa bedankt voor Portugal

Niels (DerMeister)

Jose Bosingwa stelt zich niet meer beschikbaar voor het Portugees elftal. "Ik voel me beledigd en niet gerespecteerd", vertelt hij aan de Portugese sportkrant A Bolo. De 24-voudig international is bij Portugal derde in de pikorde voor de positie van rechtsback. Volgens bondscoach Paulo Bento staan zijn concurrenten voor die positie, Joao Pereira en Silvio, er 'fysiek en emotioneel' beter voor.

De verdediger heeft geen begrip voor de keuze van de bondscoach. "Ik weet niet wat hij bedoelt met emotionele en fysieke weerbaarheid", zegt Bosingwa die zelfs na het afzeggen van Silvio niet werd opgeroepen. "Met alle respect voor het Portugese voetbal. Ik speel voor Chelsea in de Premier League. En dat gaat mij heel goed in af, in een van de beste competities in de wereld."

Het is niet het eerste conflict dat Bento heeft met een speler van het nationale elftal. Ricardo Carvalho beëindigde eind augustus ook al zijn interlandcarrière, nadat hij in aanvaring kwam met de bondscoach. De verdediger van Real Madrid was woedend, nadat hij hoorde dat hij niet zou beginnen in het EK-kwalificatieduel tegen Cyprus.

Portugal kende een moeizaam verloop van de EK-kwalificatie. De ploeg werd tweede in de poule en moet het daardoor komende vrijdag en volgende week dinsdag opnemen tegen Bosnië-Herzegovina in de EK-play-offs. De winnaar van de tweestrijd gaat naar het EK dat volgend jaar in Polen en Oekraïne wordt gespeeld.