Ars voelt zich op zijn gemak in Sofia

Niels (DerMeister)

Sjoerd Ars maakte afgelopen zomer de overstap van FC Zwolle naar Levski Sofia. Afgelopen weekend maakte de aanvaller met twee goals het verschil tegen Lokomotiv Plovdiv.

Een week nadat trainer Giorgi Ivanov zijn ontslag heeft ingediend bij Levski, was Ars belangrijk voor zijn ploeg. Zijn nieuwe trainer Nikolay Kostov was toeschouwer tijdens het duel. "Wel lekker, maak je meteen een goede indruk."

Ars kwam afgelopen zondag als invaller het veld in. Met een 2-1 achterstand leek het erop dat zijn ploeg zou gaan verliezen. "Toen kopte ik al snel een voorzet van Ivan Cvetkov binnen", aldus Ars tegenover Voetbal International. Vervolgens maakte de aanvaller nog een doelpunt.

Afgelopen maandag stond de nieuwe trainer voor het eerst op het trainingsveld. "Hij zei dat ik geweldig ingevallen was en dat door mij de wedstrijd gekanteld was. Wel lekker", meent de aanvaller. In twaalf competitieduels heeft Ars vijf doelpunten gemaakt. Levski staat echter op een teleurstellende vijfde plaats.

Volg de verrichtingen van Sjoerd Ars en andere Nederlandse voetballers in het buitenland elke week in het item 'Voetballers over de Grens'.