Uitblinkende Vorm wil nog niet weg bij Swansea

Niels (DerMeister)

Ondanks lovende kritieken ziet Michel Vorm zichzelf niet snel vertrekken bij zijn club Swansea City. Dat zei de tweede doelman van Oranje maandag in Noordwijk tegen Novum Nieuws. "Als je het goed doet in Engeland kan het hard gaan. Je weet natuurlijk niet wat er kan gebeuren, maar ik zit er niet op te wachten weer te verkassen."

De 28-jarige sluitpost kent bij Swansea een prima debuutseizoen en zorgde er zaterdag mede voor dat de club uit Wales op Anfield een punt pakte tegen Liverpool. "Ik had in de eerste helft een belangrijke redding en in de tweede ook een aantal. Het ging wel lekker, ja. Wij hadden zelfs meer balbezit dan Liverpool, dat zegt genoeg."

De keeper nam zondag afscheid van zijn oude club FC Utrecht, voor het duel van Utrecht tegen Ajax. "Het was apart om terug te zijn. Ik ben toch al drie maanden weg." In de Galgenwaard zag hij een boeiende wedstrijd waarin Utrecht Ajax met 6-4 klopte. "Niemand had dit verwacht en dit zal ook niet snel voorkomen. Of het goed was weet ik niet, maar ik heb wel op het puntje van mijn stoel gezeten."

Samen met de rest van de selectie verzamelde Vorm zich maandag in het trainingskamp, waar het Nederlands elftal zich voorbereidt op de laatste twee oefeninterlands van dit jaar. Komende vrijdag ontvangt Oranje in de Amsterdam Arena Zwitserland en vier dagen daarna speelt het in Hamburg tegen Duitsland.