Valve en Sony denken hetzelfde

Victor (albedo)

Valve is erg te spreken over de samenwerking met Sony, zo denken beide bedrijven hetzelfde over cross-platform gaming. “Wij denken niet in platforms, wij willen gewoon spelen”, aldus Chet Faliszek van Valve.

Volgens de schrijver van Portal was Sony uiterst behulpzaam bij het opzetten van cross-platform partijen tussen pc- en PS3-gamers bij Portal 2 en Counter-Strike: Global Offensive. In een interview met Edge vertelt Faliszek: “De samenwerking met Sony was zeer goed, ze staan echt open voor het idee. Ze denken hetzelfde erover als wij: wij zijn gamers en denken niet in platform. Zoals ik, ik bezit alle platformen en ik speel overal games op. Ik wil gewoon spelen. Sony helpt daar goed bij.”

Zo krijgt de Xbox zijn eigen community bij de nieuwe Counter-Strike, terwijl de PS3-, pc- en Mac-gebruikers allemaal tegen elkaar kunnen spelen. “Dankzij skill-based matchmaking speel je met je controller tegen mensen die op hetzelfde niveau zitten met muis en toetsenbord. Het maakt niet uit welke manier van besturen je gebruikt,” zo laat Faliszek weten.