Drie kandidaten voorzitterschap PvdA

Redactie

Naast Hans Spekman hebben zich nog twee kandidaten gemeld voor het voorzitterschap van de Partij van de Arbeid. Een van hen, Piet Boekhoudt uit Groningen, kondigt zijn kandidatuur maandag in het Dagblad van het Noorden aan. Geruchten dat de derde kandidaat René Kronenberg uit Rotterdam is, wil een partijwoordvoerder niet bevestigen.

"Wij maken de namen pas op 16 november bekend. Dan kunnen de kandidaten zich in alle rust voorbereiden als zij dat willen." Kandidaten konden zich tot maandag aanmelden.

De PvdA zoekt een nieuwe voorzitter omdat de huidige voorzitter, Lilianne Ploumen, haar vertrek aankondigde. Vorige week stelde Spekman zich al kandidaat.

Kronenberg is momenteel dagelijks bestuurder voor de PvdA in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. Boekhoudt is PvdA-voorzitter van de afdeling Groningen. In het Dagblad van het Noorden laat hij weten een sterke voorstander te zijn van decentralisatie. Ook wil hij een grotere rol voor de leden in de regio. "Zij zijn de ruggengraat van onze vereniging."

Boekhoudt zegt in de krant zichzelf niet kansrijk te achten. "Maar ik vind het belangrijk dat het debat de agenda weer gaat bepalen. Daarom moet ik mezelf kandidaat stellen."