Verbeek: "Steeds vaker constant niveau"

Peterselieman

AZ is ook na vandaag ruim de koploper in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen thuis met 3-0 van ADO Den Haag en blijven hierdoor naaste concurrenten FC Twente en PSV zes punten voor. Trainer Gertjan Verbeek was dan ook zeer tevreden.

"We halen steeds vaker een constant niveau. We geven de tegenstander geen enkele kans. De jongens doen de dingen die ze moeten doen, dat is genieten. We hebben toch een aardig zwaar programma achter de rug, dus dat is mooi," zei Verbeek tegen Eredivisie Live. "We kunnen meer dan je denkt, er ontstaat een bepaalde hardheid in onze wedstrijden. Het benaderde nog niet de perfecte wedstrijd, dan hadden we meer afstand moeten nemen. Het niveau lag wel hoog in de zin van balbezit hebben, dominant zijn, de combinaties. Dat is mooi om te zien."

Verbeek wil nog niets van kampioenschapsaspiraties weten, maar ziet wel dat Twente en PSV zes punten achter de Alkmaarders staan. Regerend landskampioen Ajax staat zelfs elf punten achter op aanvoerder van de ranglijst. "Het wordt lastig om ons af te stoppen als we dit niveau behouden. Ik weet niet waar het gaat eindigen. Zolang we zelf blijven winnen hoeven we niet naar de rest te kijken."