[WTCC] Uitslagen Shanghai

Peterselieman

Alain Menu heeft de eerste race van het WTCC op Shanghai op zijn naam geschreven. De tweede wedstrijd werd een prooi voor Yvan Muller die met zijn zege zijn leidende positie in het kampioenschap versterkte. Tom Coronel pakte in beide wedstrijden de vijfde plaats.

Race 1

Menu mocht in de eerste race van poleposition starten en leidde in de beginfase van de wedstrijd voor Chevrolet-teamgenoot Rob Huff. Achter dit duo drong BMW-rijder Colin Turkington die na acht ronden dan ook de tweede plaats van Huff overnam. Turkington drong nog wel aan, maar Menu kon zijn vierde zege van het jaar pakken. Huff werd derde, voor Muller en Coronel. Mooiste actie was van Muller die in Shanghai in bocht één Norbert Michelisz buitenom passeerde voor plaats vier. Michelisz zou uiteindelijk als elfde finishen.

Race 2

Huff mocht in de tweede wedstrijd vanaf de eerste startplaats vertrekken, maar zag Gabriele Tarquini hem in de eerste bocht aftroeven. Daarachter sloot Muller aan die bij de start al een plaats had gewonnen. Huff probeerde de eerste plaats van Tarquini weer af te pakken, maar de Italiaan verdedigde zodanig dat Muller de tweede plaats over kon nemen. De Fransman pakte daarna ook Tarquini waarna hij onbedreigd naar de zege kon rijden. Tarquini hield de boel op en eindigde uiteindelijk als tweede, voor Huff. Turkington werd vierde door bij het ingaan van de laatste ronde Coronel in het halen. De Nederlander werd nog wel vijfde.

Over twee weken staan de slotraces in Macau op het programma. In het klassement heeft Muller twintig punten voorsprong op zijn Chevrolet-teamgenoot Huff. De overige rijders zijn al kansloos voor de titel.