[Serie A] Udinese dankzij zege nieuwe koploper in Italië

Peterselieman

Udinese heeft zondag de koppositie veroverd in de Serie A. De ploeg van Francesco Guidolin was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Siena. Dusan Basta en Antonio Di Natale scoorden namens Udinese dat door de zege Juventus passeert op de ranglijst. De wedstrijd van de club uit Turijn werd zondag afgelast.

Ook Lazio klom over Juventus heen. De Romeinen boekten in eigen huis een minimale zege op Parma: 1-0. Giuseppe Sculli produceerde zes minuten voor tijd de enige treffer van het duel. Lazio heeft na tien speelronden 21 punten, maar moet Udinese voor zich dulden op basis van het doelsaldo.

AC Milan pakte in eigen huis drie punten tegen Catania. Zlatan Ibrahimovic en Robinho hadden Milan voor rust op 2-0 gezet. Na de theepauze scoorde Clarence Seedorf, met behulp van Catania-middenvelder Francesco Lodi, de 3-0. Verdediger Gianluca Zambrotta bepaalde twintig minuten voor tijd de eindstand op 4-0. Milan is door de overwinning nu derde in de Serie A.

Juventus kwam dit weekend niet in actie. De Oude Dame zag het uitduel met Napoli afgelast worden door noodweer. Vrijdag kon de wedstrijd tussen Inter en Genoa eveneens geen doorgang vinden door de slechte weersomstandigheden.