'Milan wil Drogba als vervanger Cassano'

Frank (franklop)

AC Milan moet het voorlopig stellen zonder Antonio Cassano, die deze week een hartoperatie onderging. Daarom speelt de club met de gedachte Didier Drogba naar San Siro te halen. Drogba kan bij zijn club Chelsea lang niet altijd rekenen op een basisplaats. Door de komst van Fernando Torres in januari, zit de Ivoriaan vaker op de bank dan hem lief is. Milan zou uitkomst kunnen bieden, door de sterke Afrikaan in januari naar San Siro te halen. Dat is ook het plan van de Rossoneri, weet het Engelse Metro.

Omdat Drogba in het bezit is van een aflopend contract, zou het kunnen dat Chelsea bereid is de speler te laten vertrekken. De Engelse ploeg heeft de hoop op een langer verblijf van de Ivoriaan nog niet opgegeven. Indien Chelsea daar alsnog in slaagt zal een overstap tijdens de komende transferperiode niet aan de orde zijn.

Drogba is bezig aan zijn achtste seizoen op Stamford Bridge. Hij kwam deze jaargang pas tot zeven competitieduels en één doelpunt. Zijn beste seizoen bij The Blues was 2009-2010 toen hij in 32 competitieoptredens liefst 29 maal doel trof.