Jans: "Roda heeft het gewoon laten liggen"

Frank (franklop)

Na afloop van het duel met Roda JC (1-2) vindt sc Heerenveen-coach dat de Limburgers een punt hadden kunnen pakken, maar dit hebben verzuimd. Opvallend was dat smaakmakers Oussama Assaidi en Luciano Narsingh gedurende het duel met Roda werden gewisseld. Beide spelers waren het zichtbaar niet eens met de beslissing van de coach.

"Er zijn nogal wat jongens die nog niet de persoonlijkheid hebben om waardig en professioneel het veld te verlaten", aldus Jans op de persconferentie.

"Dat heb ik ze ook gezegd. Daar moeten ze wat professioneler mee omgaan, vind ik. Ik ben niet kwaad, maar het gebeurt te vaak dat ze zoiets hebben van: waarom moet ik er nu uit? Schiet er gewoon drie in, dan laat ik je staan", zo verklaart de oud-coach van FC Groningen.

Volgens Jans was de zege van zijn ploeg niet onverdiend, maar vond hij niet dat Roda had overtuigd. "Ik denk dat Roda JC het gewoon heeft laten liggen, zij hadden wel een punt verdiend. Wij zijn in de tweede helft gestopt met voetballen en daardoor rook Roda bloed. Maar de andere wedstrijden wonnen we lang niet altijd geflatteerd, hoor. We staan echt wel waar we verdienen te staan."