[MotoGP] Uitslag kwalficatie Valencia

Peterselieman

Casey Stoner heeft met overmacht de poleposition gepakt voor de MotoGP-race in Valencia. De Australiër zette zijn twaalfde pole van het seizoen neer, waarmee hij het record van zijn landgenoot Mick Doohan evenaarde. Dani Pedrosa en Ben Spies moesten op ruime afstand genoegen nemen met plaats twee en drie.

Stoner zette in Spanje uiteindelijk een tijd neer van 1.31,861 waarmee hij een seconde sneller was dan zijn naaste belager Pedrosa. Randy de Puniet leek lange tijd op de derde plaats af te stevenen, maar Yamaha-rijder Spies stak hier op het laatste moment nog een stukje voor, waardoor de klantenducati nu vanaf de vierde startplaats zal vertrekken. Alfaro Bautista reed met de Suzuki de vijfde tijd, voor de fabrieksducatie van Valentino Rossi.

In de Moto2 verraste het Gresini-team met de eerste twee startplaatsen voor Michele Pirro and Yuki Takahashi door goedgetimede runs. Hiermee kan het team een goed eerbetoon brengen aan de overleden coureur Marco Simoncelli. Mika Kallio pakte de derde tijd, voor de kampioen Stefan Bradl. De kwalificatie verliep regenachtig, waar Andrea Iannone slachtoffer van werd. De Italiaan start morgen als 25e.

De laatste poleposition in de 125cc-klasse is gepakt door Danny Webb. Op een opdrogende baan was hij uiteindelijk Louis Rossi en Johann Zarco de baas. Jasper Iwema kon niet van de verbeterende omstandigheden profiteren en zal morgen als 27e gaan vertrekken.