Koeman: "Een fitte Leerdam speelt"

Sjors (Sj0rSz)

Feyenoord verloor het afgelopen weekeinde met grote cijfers in Groningen (6-0). De Rotterdammers hopen zaterdag op eerherstel tegen N.E.C. Nijmegen.

Feyenoord-trainer Ronald Koeman liet vrijdagmiddag in de aanloop naar het duel weten dat de uitglijder tegen FC Groningen ook weer niet te groot moet worden gemaakt. "De ranglijst laat namelijk zien dat het bij ons beter gaat dan die wedstrijd doet vermoeden. Groningen wordt nooit meer zo effectief, maar wij hebben ze die kans gegeven. Daar hebben we over gesproken deze week", keek de oefenmeester terug op het debacle in Groningen.

De oefenmeester kampt vooral in de verdediging met personele problemen. Hij liet daarom de afgelopen week onder meer de verdedigers Matthew Steenvoorden, Mats van Huijgevoort en Terence Kongolo aansluiten bij de groepstraining. Koeman kan niet beschikken over de geschorste Dani Fernández, de nog niet wedstrijdfitte Bart Schenkeveld en de met blessures kampende Gill Swerts en Kaj Ramsteijn.

Wel kan hij zaterdag in de Kuip weer beschikken over Kelvin Leerdam. "Kelvin heeft donderdag voor zichzelf getraind en vandaag de volledige groepstraining afgewerkt. Hij is zelf positief gestemd, maar ik bekijk zaterdag voor de wedstrijd hoe hij er voorstaat. Als Kelvin fit is, dan zal hij spelen", liet Koeman weten op de officiële website van zijn werkgever.