R. Sneijder: "Ik kijk niet tegen Ajax op"

Niels (DerMeister)

Ajax mag aanstaande zondag op bezoek bij FC Utrecht, waar Ajax-huurling Rodney Sneijder op dit moment voetbalt. In een interview met Voetbalprimeur blikt het jongere broertje van Wesley Sneijder vooruit op de wedstrijd.

De middenvelder gaf toe vraagtekens gezet te hebben bij de keuze van Ajax om hem vlak voor het einde van de transfermarkt nog te verhuren aan FC Utrecht: "Als je van jezelf kan zeggen dat je het goed hebt gedaan, dat je goed hebt gespeeld in de voorbereiding en dat je niet minder bent dan de rest, dan mag je teleurgesteld zijn. Als ik het niet goed had gedaan, en ik een paar stappen tekort zou komen, had ik het ook gezegd. Zo eerlijk ben ik ook. Dan zeg ik: oké, ze hebben gelijk. Ik ga in het tweede voetballen."

Naar eigen zeggen kon hij makkelijk mee met de A-selectie van Ajax en deed hij niet onder voor de concurrentie op het middenveld: "Ik kon het niveau heel makkelijk aan. Dat merkte ik aan alles. Fysiek, voetballend. Ik had niet meer verwacht dat ik nog verhuurd zou mogen worden op het laatste moment. Ik weet niet waarom ze dat gedaan hebben. Maar ik heb bij zoveel dingen mijn vraagtekens gehad. Ik was topfit, ben geen lastige jongen en doe geen gekke dingen. Dan verwacht je wel dat je beloond wordt. Dat gebeurde niet."

Zondag hoopt Sneijder zich te bewijzen tegen Ajax. "Ik kijk er naar uit, maar ik kijk niet tegen ze op." De aftrap van de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax is komende zondag om 12:30 uur in De Galgenwaard. Vorig seizoen wonnen de Domstedelingen met maar liefst 3-0.