Zwaar verwaarloosde honden weggehaald bij eigenaar

Redactie

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week dinsdag in Wezep drie zwaar verwaarloosde honden bij de eigenaren weggehaald. Voor het leven van twee van de honden werd gevreesd. Een vierde hond, een herder, was al dood en moest uit de achtertuin worden opgegraven, meldt een woordvoerder van de LID vrijdag.

De drie nog levende honden waren vastgebonden aan een touw in de achtertuin van de woning in de Gelderse plaats. Ze werden 's nachts opgesloten in een vervuilde schuur. Twee honden wogen de helft van hun normale gewicht en waren compleet uitgeput.

De eigenaren zijn een 50-jarige vrouw en haar 25-jarige zoon. Volgens de vrouw waren de honden altijd goed verzorgd en kregen ze genoeg te eten. Haar zoon verklaarde dat de dieren de laatste maanden achteruitgingen, maar dat er geen geld was voor een dierenarts.

De honden zijn opgenomen in een dierenkliniek en krijgen daar medische verzorging. De toestand van de dieren is inmiddels stabiel. De eigenaren draaien op voor de kosten die worden gemaakt. Tegen de bezitters wordt proces-verbaal opgemaakt.