Boerrigter in definitieve selectie Oranje

Niels (DerMeister)

Derk Boerrigter zit voor het eerst bij de definitieve selectie van Oranje. Bondscoach Bert van Marwijk riep de aanvaller van Ajax op voor de oefenduels tegen Zwitserland (11 november) en Duitsland 15 (november).

Boerrigter kent de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling. Vorig jaar speelde hij nog voor RKC Waalwijk in de Jupiler League, terwijl hij dit jaar bij Ajax zijn debuut maakte in de Champions League.

Ten opzichte van de voorselectie zijn de gepasseerden Theo Janssen, Eljero Elia en de geblesseerde Jeffrey Bruma er niet bij. Ryan Babel en Vurnon Anita maken na een jaar afwezigheid hun rentree in de selectie van Oranje. Klaas-Jan Huntelaar, die gisteren een gebroken neus opliep, zit ook gewoon bij de selectie.

De selectie van Oranje voor de duels tegen Zwitserland en Duitsland:

Doel: Stekelenburg (AS Roma), Vorm (Swansea City), Krul (Newcastle United)

Verdediging: Van der Wiel (Ajax), Anita (Ajax), Heitinga (Everton), Vlaar (Feyenoord), Mathijsen (Málaga), Boulahrouz (VfB Stuttgart), Braafheid (1899 Hoffenheim)

Middenveld: Van Bommel (AC Milan), N. de Jong (Manchester City), Strootman (PSV), Van der Vaart (Tottenham Hotspur), Sneijder (Internazionale), Schaars (Sporting Lissabon)

Aanval:
L. de Jong (FC Twente), Kuijt (Liverpool), Van Persie (Arsenal), Babel (1899 Hoffenheim), Wijnaldum (PSV), Huntelaar (Schalke 04), Boerrigter (Ajax)