Kuipers serieuze EK-kandidaat, Blom niet

Peterselieman

Björn Kuipers zal nagenoeg zeker actief zijn op het EK 2012. Pierluigi Collina wijst de Nederlander binnenkort aan als één van de twaalf arbiters die naar Polen en Oekraïne gaan.

Volgens de scheidsrechtersbaas van de UEFA behoort Kuipers tot de absolute top van Europa. Kevin Blom is in zijn optiek niet een van de toparbiters. Blom zal niet worden geselecteerd in het rijtje met twaalf scheidsrechters, meldt het Algemeen Dagblad. Hij scoorde minpunten door zijn dubieuze optreden tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Schotland en Tsjechië.

In december maakt Collina zijn selectie bekend. Alleen een reeks blunders kan Kuipers het EK kosten. Woensdagavond floot de arbiter nog de Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Napoli.

Kuipers krijgt al enige tijd grote wedstrijden onder zijn hoede. In december vorig jaar floot hij op het WK voor clubteams de halve finale tussen TP Mazembe en Internacional. Eerder dit jaar had hij de leiding over de halve finale van de Europa League tussen FC Porto en Villarreal en op 26 augustus leidde hij de Super Cup-wedstrijd tussen FC Barcelona en FC Porto.