'Biebermoeder' moet vrezen voor vervolging

Redactie

De 20-jarige vrouw die beweert dat Justin Bieber de vader is van haar kind wordt mogelijk vervolgd. De zanger was 16 toen hij de fan zou hebben bezwangerd. In de staat Californië, waar het vermeende avontuurtje plaatsvond, is het verboden om seks te hebben met een minderjarige.

Mariah Yeater is naar de rechter gestapt omdat ze alimentatie van Bieber wil. Ze zou vorig jaar oktober het bed hebben gedeeld met de zanger en vervolgens zwanger zijn geraakt. Met een dna-test wil ze bewijzen dat de tienerster de vader is van haar zoontje.

Ondanks dat er geen aanklacht is ingediend wegens seks met een minderjarige, kan de zaak door de rechtszaak die Yeater aanspant toch bij de politie terechtkomen. "Als het bij ons onder de aandacht komt, gaan we er uiteraard naar kijken", laat een woordvoerder van de politie in San Diego weten.

De 20-jarige Yeater beweert dat Justin Bieber de vader is van haar drie maanden oude zoontje. Biebers woordvoerder doet het verhaal af als 'kwaadaardig, lasterlijk en aantoonbaar onjuist'. Een rechter buigt zich op 15 december over de zaak.