Anjema uitgeschakeld op WK squash

Niels (DerMeister)

Laurens Jan Anjema heeft de vierde ronde van het WK squash in Rotterdam niet weten te behalen. Onze landgenoot verloor in de derde ronde van Grégory Gaultier, die op het WK één van de favorieten is voor de eindzege; 8-11, 5-11, 11-5, 11-2 en 11-7.

De 28-jarige Anjema, nummer elf van de wereld, begon erg sterk in het nieuwe Luxor Theater. Onze landgenoot won de eerste twee sets, maar moest afhaken toen Gaultier, nummer vijf op de wereldranglijst, het tempo omhoog gooide.

Na de slopende partij, die ruim anderhalf uur duurde, was Anjema erg teleurgesteld: "Ik ben helemaal leeg en kapot. De eerste twee games waren de beste die ik ooit heb gespeeld. Opgezweept door het geweldige publiek, haalde ik het beste in mezelf naar boven. Maar dat kostte ook veel kracht en dat brak me in de rest van de wedstrijd geleidelijk op."

Anjema en Gaultier waren bij momenten geen vrienden van elkaar op de baan: "In de top krijg je niks cadeau. Op de baan is het oorlog, daarbuiten kunnen we prima met elkaar opschieten."