Start opnames van Het Meisje en de Dood

Borizzz

Aanstaande maandag 7 november zullen de opnames van start gaan van de film Het Meisje en de Dood, een nieuwe film van Jos Stelling.

De film vertelt het verhaal van een oude Russische arts Nicolai (Sergey Makovetskyi) die in de jaren vijftig terug naar de plek gaat waar hij een halve eeuw eerder zijn grote liefde Elise ontmoette. Aangekomen in het hotel beleeft hij opnieuw zijn liefdesgeschiedenis. Het hotel is inmiddels verlaten en vervallen, maar de sporen van een indrukwekkend verleden zijn nog haast tastbaar. Uiteindelijk wordt het hem duidelijk waarom hij werkelijk is teruggekeerd en brengt hij zijn verhaal tot een bijzonder einde waarbij heden en verleden samensmelten. Liefde is sterker dan de dood.

Sylvia Hoeks zal in deze film de rol van Elise vertolken. De andere hoofdrol, die van de arts Nicolai, zal gespeeld worden door de Russische acteur Leonid Bichevin. Ook Jim van de Woude (De Wisselwachter) en Henri Garcin (Abel) zijn naast een aantal bekende Duitse en Russische acteurs te zien.

De opnames duren tot 20 december en medio 2012 is de film te zien in de bioscoop.